Dunkuddar

Alla vet att det är oerhört viktigt att sova gott på natten och detta vill vi hjälpa dig med. När du ska köpa en ny kudde är det otroligt viktigt att välja rätt kudde i och med att kudden påverkar din sömnkvalitet. Det är inte endast en bra madrass som gör att du sover bra utan även vilken kudde du har valt. Väljer du en dunkudde så består den till en viss del av dun och en viss del av fjädrar. Vem vill inte sova som på ett moln av dun!?

Dunkuddar

Många drömmer om en härligt skön dunkudde att sjunka ner mot. Dunkuddar brukar man oftast blanda med en del dun och en del fjädrar. Fjädrarna bidrar till att kudden får en fastare känsla och dunet gör att kudden känns mjukare. Beroende på hur mycket utav dun och hur mycket fjädrar kudden är fylld med får man olika fastheter och kvaliteter. En dunkudde med hög andel dun känns mjukare men ger mindre stabilitet än en kudde som innehåller mer fjädrar. En kudde med hög andel dun är bättre på att andas och transportera bort fukt.

Vilken dunkudde ska jag välja?

Vill du ha en dunkudde som behåller formen bättre ska du välja en kudde med högre andel fjäder eller en trekammarskudde med innerkärna av fjäder. Vill du istället ha en mycket mjuk och fluffig dunkudde som kan sjunka ihop något ska du välja en kudde med hög andel dun.

Hur sköter jag min dunkudde?

Tänk på att det är viktigt att sköta om din dunkudde så att den håller länge. Genom att skaka din kudde med jämna mellanrum och även genom att du har ett kuddskydd under örngottet kan du bidra till att kudden håller sin form längre. Kuddar har en tendens att plattas till genom åren i och med att man ligger på den till skillnad från täcken som man har över sig. Men tar du hand om kudden så håller den formen längre.

Siexa har tagit fram dunkuddar med olika mängd dun och fjädrar för att du ska hitta en kudde som passar dig bäst. Vi har även en lyxig trekammarskudde som består av anddun i det yttre lagret och andfjädrar i kärnan.