Ergonomiska

Ergonomiska kuddar formar sig efter ditt huvud och ger ditt huvud, nacke och axlar ett bra stöd för att minska belastningar och spänningar. Vår kudde är fylld med memoryskum och fiber samt har ett avtagbart överdrag i polyester och bambu.

Funktionskuddar / Ergonomisk kudde

En funktionskudde formar sig efter ditt huvud och har till uppgift att avlasta och stödja huvudet, nacken och axlarna. Det är oerhört viktigt att välja en kudde som passar dig. Nacken och ryggen ska hamna i en neutral position så att din kropp kan slappna av när du sover och du kan vakna utvilad och pigg. Har du fel kudde kan du få spänningar i muskler och problem med att sova samt huvudvärk. Tänk även efter hur du sover när du ska välja din kudde. Ligger du på sidan, på mage eller på rygg? Vrider du på dig mycket under natten och ändrar sovposition mycket? Det kan även hända att man måste byta typ av kudde efter några år beroende på att man förändras, sovpositionen kanske ändras eller så kanske man byter säng. Det viktigaste är att grundformen på kudden är bra, den ska behålla stödet och inte sjunka ihop för mycket när du sover.

Memoryskum

Memoryskum är ett avancerat trögelastiskt material som reagerar på värme och tryck vilket gör att det automatiskt formar sig efter kroppens egna konturer. Dessa kuddar är utformade så att de ger maximal tryckavlastning och stödjer så att nackmusklerna, axlarna och ryggraden kan bli avslappnade. Kudden kan lindra problem med värk i nacke och rygg samt bidra till att motverka sömnproblem och snarkningar.

Siexas funktionskudde är fylld med memoryskum och fiber samt har ett avtagbart överdrag i polyester och bambu. Här hittar du en mycket fin kudde till ett mycket fint pris.