Duntäcken

Duntäcken har en enorm förmåga att uppta och avge fukt och är ett mycket effektivt isoleringsmaterial vilket innebär att värmen behålls effektivt i täcket. Här har vi flera varianter av duntäcken att välja mellan så att du kan få just det täcket som passar dig bäst.

Duntäcken

För att sömnen ska vara bra är det viktigt att du väljer ett bra täcke. Ett duntäcke är bra att välja eftersom dunet har en naturlig förmåga att andas dvs att uppta och avge fukt, samt har en isolerande effekt. Detta gör att täcket håller sig varmt när det är kallt och svalkar när det är varmt. I ett duntäcke blandar man ofta dun och fjädrar för att få en bra komfort. Om du väljer ett täcke med en större andel procent dun jämfört med fjädrar blir täcket lättare och den isolerande effekten blir högre. Väljer du ett täcke med högre andel fjädrar blir täcket svalare.

Dunets egenskaper

Att dunet har dessa egenskaper beror på att dunet inte har någon stjälk utan har en kärna varifrån det sprider sig många små mjuka strån. Mellan dessa strån bildas små luftfickor vilket isolerar värme. I och med att dunet kan hålla så mycket luft i jämförelse med dunets vikt rör sig luften fritt i täcket, vilket bidrar till den höga andningsförmågan.

Vilket duntäcke passar mig?

Vilket sorts duntäcke man ska välja beror mycket på vilken inomhustemperatur man har i sin bostad och är väldigt individuellt beroende på hur varm eller kall man vill vara när man sover. Ibland kan det tillochmed vara så att man behöver byta täcke beroende på vilken årstid det är för att kunna få en optimal sovmiljö i sitt hem. I vissa hem varierar inomhustemperaturen mycket från årstid till årstid.

Ett duntäcke är lyxigt och ger en behaglig komfort samtidigt som det är prisvärt i och med att duntäckets livslängd är mycket längre än om man jämför med andra täcken. Därför är det ett bra val att köpa ett mjukt och skönt duntäcke.

Certifieringar

Alla Siexas duntäcken är kontrollerade och kvalificerade enligt standarden EN12934 samt RDS (Responsible down standard). Alla textilierna är Oeko-tex 100 klassificerade vilket innebär att textilen är fri från skadliga ämnen och partiklar.

Siexa har tagit fram olika duntäcken med olika mängd dun och fjädrar för att du ska kunna välja vilket som passar dig bäst. Priserna på våra duntäcken är mycket fördelaktiga.