Täcken

Det är viktigt att välja rätt täcke för att få en så bra sömn som möjligt. Det får inte bli för varmt eller för kallt för att du ska kunna sova gott. Du kan välja mellan naturfyllda täcken med dun och fjädrar av anddun eller fiberfyllda täcken i mikrofiber eller hålfiber beroende på vad du tycker är bäst. Här hittar du våra exklusiva duntäcken och fibertäcken som kommer skapa en lyxig hotellkänsla i ditt egna sovrum.

Täcken

Ditt välbefinnande påverkas av hur du sover på natten. Det är oerhört viktigt att sova gott på natten så att man känner sig utvilad och har mycket energi inför dagens utmaningar. För att du ska kunna sova bra på natten är det viktigt att du väljer ett täcke som passar dig. Beroende på om du är varm av dig eller om du fryser samt beroende på temperaturen i ditt rum så finns det täcken som passar just för dina förhållanden.
Det kan även vara bra att ha två täcken så man kan alternera mellan ett täcke på sommaren och ett täcke på vintern för att få den bästa sovmiljön som möjligt. Blir du för varm på natten så kan du inte sova för att du svettas och är det för kallt kan du inte sova för att kroppen måste arbeta för att bli varm istället för att vila. Detta bidrar inte till en bra sovsituation utan du sover dåligt.

Våra olika täcken

Våra täcken finns med olika sorters fyllning för att passa just för dig. Du kan välja täcken med naturfyllningar så som anddun och andfjädrar eller syntettäcken med hålfiber eller mikrofiber. Våra duntäcken finns med olika mängd dun och fjädrar för att du ska välja vilken känsla som passar dig bäst. Tyget på duntäckena är i det mjuka fina materialet bomullscambric, för att få den riktigt lyxiga känslan. Våra fibertäcken är fyllda med hålfiber eller mikrofiber och har ett yttertyg i bomullscambric eller polyestermikrofiber. Våra täcken är mycket mjuka och fluffiga att sova med och man får en underbar hotellkänsla.

Vilket täcke man välja?

Hur vet man om man ska välja ett duntäcke eller ett syntettäcke? Skillnaden mellan ett syntettäcke och ett duntäcke är att dunet har en förmåga att andas vilket gör att täcket håller dig lagom varmt hela natten. Syntettäcket har inte denna förmåga att ta upp och avge fukt. Syntettäcken kan tvättas och torktumlas om och om igen utan att mista sina egenskaper. Det är bra att kunna tvätta sina täcken ofta om man exempelvis är allergisk.

Vi tycker att det är viktigt att alla kan sova gott om natten, därför har vi tagit fram fina produkter som håller hög kvalitet till ett mycket bra pris.