Påslakan & Örngott

För att få en riktigt bra sömn ska man välja ett påslakanset som ger den riktigt lyxiga känslan. Här hos oss hittar du lyxiga påslakanset som får dig att känna den riktiga hotellkänslan fast hemma i ditt eget sovrum. Här finns påslakan i satinvävd bomull eller det härliga materialet bambu.

Påslakan och Örngott

När du ska välja ett påslakan och örngott är det viktigt att inte bara titta på hur det ser ut utan även också titta på vilket material påslakanet och örngottet har. Det finns allt från bomull, syntet, satin, linne, flanell att välja mellan. Vissa material är varmare och vissa material ger en svalare känsla. Det är viktigt att välja rätt material beroende på vad du föredrar när du ska sova i och med att detta bidrar till om din sömn blir bra.

Bomull

Bomull är ett lättskött och tåligt material som passar bra i vardagen. Bomull är en naturlig fiber som har en god andningsförmåga och som absorberar fukt vilket gör att din hud andas och får en optimal kroppstemperatur. Material ger en mjuk känsla och är inte lika strävt som polyester. Bomull är även skonsam mot huden och är biologiskt nedbrytbart.

Olika egenskaper beroende på vävning

Bomullen kan sedan vävas på olika sätt vilket ger tyget dess unika egenskaper så som glansigt satin, sval percale och mjuk jersey. Det är inte heller ovanligt att man blandar bomull med olika material så som exempelvis polyester.

Bambu - mjukt och följsamt

Bambu är en naturfiber som är mjukt och följsamt samt är len mot huden och låter huden andas. Bambun har silkeslena fibrer som temperaturreglerar och leder bort fukt från kroppen vilket leder till att man känner sig svalare och fräschare längre och därmed sover bättre. Bambu är svalare vid varmt klimat och varmare vid kallt klimat. Bambu behåller sin mjukhet även efter tvätt och har en förmåga att inte skrynkla sig.

Hos oss på Siexa kan du välja mellan påslakan och örngott i härlig satinvävd bomull eller sval bambu. Vi har mycket lyxiga sängkläder till ett mycket bra pris.