Tyngdtäcken & Tyngdfiltar

Tyngdtäcken och tyngdfiltar är ett mycket bra hjälpmedel för dem som har problem med sömnen men även den som inte har problem med sin sömn upplever en mycket bättre sömn när de använder tyngdtäcket. Tyngdtäcket och tyngdfilten ger en massageliknande effekt och man känner sig omsluten, vilket skapar ett lugn och man blir avslappnad. Här hittar du våra fina tyngdtäcken och tyngdfiltar i mycket hög kvalitet som kommer bidra till en högre kvalitet på din sömn.

Tyndtäcken och tyngdfiltar

Tyngdtäcken har använts inom sjukvården i många år för att motverka sömnproblem och visat sig vara ett lyckosamt koncept. Tyngdtäcken hjälper även för dem som inte behöver söka sjukvård för sina sömnproblem, utan alla blir hjälpta och får bättre sömn med dessa täcken.

Varför ska du ha tyngdtäcke?

Tyngdtäcken innehåller glaspärlor som är sydda i ett rutmönster för att få en jämn fördelning över hela täcket. Detta bidrar till att täcket blir tungt och lägger sig omslutande över hela kroppen. Glaspärlorna skapar även en massageliknande effekt som bidrar till en måbra-känsla som gör att man blir mer avslappnad och all stress och oro försvinner. Man kommer lättare till ro på kvällen när man ska sova. Även tyngdfilten har denna effekt vilket gör att du redan när du sätter dig vid tv:n på kvällen och sveper in dig i filten kan komma till ro och bli mer avslappnad innan det är dags att sova.

Vilken vikt skall jag välja?

Tyngdtäcket finns i olika viktklasser 5kg, 7kg, 9kg och 11kg. Den rekommenderade vikten på tyngdtäcken är att välja den vikt som motsvarar 10 - 15% av din kroppsvikt. Tänk på att detta är rekommendationer och det kan variera från person till person, vissa föredrar lättare täcken och vissa föredrar tyngre täcken. När man ska välja vikt till ett barn rekommenderas att man väljer en vikt utifrån barnets ålder i och med att barns vikt fördelas på en mindre kroppsyta. Exempelvis rekommenderas en vikt på 5 kg till ett barn som är mellan 3 och 5 år. Barn som är 7 år eller äldre rekommenderas en vikt på 7kg. Barn under tre år ska ej använda täcket på grund av att barnet själv måste kunna ta av sig täcket.

Observera

Rekommenderas ej till gravida kvinnor eller till barn under 3 år. Barn måste kunna ta av sig täcket själv. Rådfråga läkare om du lider av nedsatt lungkapacitet, har försvagade muskler, har allvarliga hjärtproblem eller benskörhet.

Våra tyngdtäcken håller oerhört hög kvalitet och till ett fantastiskt pris. Vi lovar att du inte kommer att ångra ditt köp!